torsdag 4 juli 2013

Rapallo 2

Efter gårdagens bombardemang åkte vi ner till Rapallo för att ta reda på orsaken till allt skjutande. Vi fann henne i kyrkan Mont Allegro några kilometer upp i bergen. Tack och lov fanns det en kabinbana dit upp. Annars hade det tagit tre timmar att gå. Höjder är inte min passion precis men jag tog mig i kragen de sju minuter det tog att komma upp via banan.
Gulp!
Uppe 1
Uppe 2, from pilgrim
Där var hon helgonet. Hon hade blivit uppburen av några som verkligen tycker att religion betyder något. Undrar hur lång tid det tog?
Kolla bärskydden
Utsikten var det inget fel på även om molnen nuddade bergskammen och förstörde en del av utsikten.
Efter en modig cykeltur till campingen via en liten mataffär vilade vi inför kvällens procession och fyrverkerier. Vila och vila förresten, vi bor granne med en italiensk storfamilj som tror att de är Anna Magnani allihop. Say no more!

Efter god kvällsmat (som vanligt) cyklade vi ner till centrum igen och nu var det smockfullt med människor i alla åldrar. Behöver jag säga att ingen på något sätt var berusad?

Först kom processionen och höjdpunkten där var ett antal män som bar tunga jättekors med Jesus på och grejen var att man skulle bära det rakt upp i luften med händerna på ryggen. Tänk vad man kan hitta på!
Lunka på!
Sedan blev det fyrverkeri av värsta (bästa) sorten. Jag tror aldrig jag hört värre smällar någonsin. Det var också roligt eftersom det var en handling i fyrverkeriet. Det gamla kastellet skulle attackeras och försvaras. Varje gång man såg något livstecken från den gamla byggnaden jublade folk.
Det gamla kastellet till vänster
På vägen hem kunde man lyssna på den pågående mässan i kyrkan genom stora högtalare som fanns monterade i varje gränd!!
Inte ett pepparkakshus utan storkyrkan i Rapello
Nu sitter vi på campingen. Klockan är 23:54 och just nu avslutas ett nytt fyrverkeri nere i Rapallo. Detta är verkligen något att skriva hem om. Det vibrerar i marken trots att vi sitter tre kilometer från smällandet.

En värdig avslutning på vårt italienäventyr. I morgon skuttar vi över Alperna och tillbaka till Schweiz och Tyskland. Då ska det bli kul att använda TomTom:en igen :-)

Inga kommentarer: