onsdag 3 juli 2013

Rapallo by night

Några minuter efter sängläge utbröt tredje världskriget. Klockan var strax efter 23.00 när hela Rapallo med omnejd exploderade i ett bombardemang som höll på i omgångar ända fram till midnatt. Eftersom vi har berg omkring oss blev resonansen sensationell. Det kändes som om vi befann oss mitt inne i en kanonad som aldrig ville ta slut.

Om detta var vi helt ovetande!

Tack och lov så finns Internet och vi kunde konstatera att Rapallo var inne på sin andra festivaldag av tre då de hyllar ett helgon med religiösa processioner och mässor men framförallt massor med fyrverkerier.
Man tävlar om vilka församlingar!! som kan få till de mest spektakulära fyrverkerierna till helgonets ära. Smällandet pågår i dagarna tre och man pangar på även på dagarna. För att fyrverkerierna ska kunna ses dagtid är alla explosioner färgade på något sätt.
Allt enligt fru T som läste om detta på italienska!! på morgonen dagen efter de chockerande explosionerna. Att man kör så sent på kvällen  beror på att sista flyget in till Genoa måste ha landat innan man trycker på detonationsknapparna.
Som sagt, en dag kvar av detta spektakel, finaldagen! Kan man missa den? Nej, vi blir kvar en natt till i Rapallo. En heldag i religionens tecken!
Pang och buller, helgon och muller!

Inga kommentarer: