måndag 1 juli 2013

En snurrig dag!

När vi lämnade Rom i morse var vårt enda mål att nå havet och ta ett bad.

Det började inte bra. I avsaknad av TomTom- gps snurrade vi omkring i området norr om Rom på alldeles för små vägar innan vi hittade ut till E 80 via Tarquinia norrut. Där gick halvannan timme faktiskt. Kul att se små italienska byar dock !?
Vi ställde kosan mot Grosseto och hittade efter en viss möda en camping strax utan för Punta Ala. Den låg i ett tallområde alldeles bredvid havet. Perfekt kan tyckas, men vi blev inte kvar. En miljon cikador (minst) sjöng i träden så att man trodde att man var vid alla transformatorer i Norrland på en gång. Ett fruktansvärt oljud. Vi kunde inte lita på att folk i receptionen lovade att de små gynnarna skull sluta gnissla framåt natten. Vi sade tack och hej och åkte därifrån.
Tanken var att vi skulle fortsätta norrut mot Follonica. En liten enkel tur på några mil enligt kartan. Men ack vad vi bedrog oss. Vid varje rondell stod det Follonica och hela tiden pekade pilarna åt olika håll. Det tog oss en timme att komma ut till stora vägen igen mot Livorno.
Efter ytterligare ett misslyckande i San Vincenzo hittade vi ut till Marina Castagneto Donoratico som bjöd på en underbar camping. Där fick vi en plats 200 meter från Maare Ligure där ön Elba vackert skymmer horisonten.

Elba i bakgrunden
Det tog oss tio minuter att kasta oss i böljan den blå. Jag garanterar att jag var den vitaste på hela stranden och fru T var god tvåa. 22 grader i vattnet. 30 grader i luften. Klarblå himmel.

Splash!
En snurrig dag slutadel i plaskvåt dur. Klockan sju i morgon bitti har vi lovat varandra att ta ett morgondopp före frukosten :-)

Inga kommentarer: