söndag 25 juni 2017

Irland dag 4

Ja, än har vi inte kommit till Irland, men vi närmar oss :-)

Vi vaknade efter en god natts sömn på Marine Parade i Dover. Tänk att sova så bra på en allmän gata i en engelsk stad:-)

Målet för dagen var Wales och dess huvudstad Cardiff. En liten nätt tripp på cirka 35 mil.

För att inte dagen bara skulle bli transport tog vi beslutet att stanna och titta på Windsor Castle. Ett av Europas magnifika slott som vi hittills har missat.

Det var inga problem att ta sig dit och hitta en parkering. Problemen började när vi skulle betala parkeringen i den typ ”engelska” automaten. Vi hade inga coins i engelska pund. Vad gör man? Ja, bloggaren gav sig på en hjälpsam engelska och köpte pundcoins med Eurosedlar. Charm?

När det var avklarat började nästa problem. Att ta sig igenom ett kösystem till slottet som var så engelskt så man bara kunde ge upp eller skratta. Vi gav upp, tog några bilder av det berömda slottet utifrån och hoppade in i motorhemmet och drog mot Wales.
 
Utanför Windsor Castle
Att komma till Wales och Cardiff kändes jättefint. För det första upptäckte vi att walesiskan är ett oerhört märkligt språk. Men intressant.

Fru T hade snokat upp en härlig ställplats mitt inne i Cardiff och vi hittade dit med hjälp av en hygglig kvinnlig parkeringsvakt och några poliser som släppte oss igenom spärrar till en cricketlandskamp som pågick på eftermiddagen.

Efter god mat och dryck tog vi oss ut på stan mitt i rusningen efter landskampen som England vann.

Cardiff visade sig var en fin stad. En del var gammal, rustik och traditionell och en del (den ner mot vattnet) var nybyggd och modern.
 
I den moderna delen
Så blev dagen. Hem till husbilen för att dokumentera och sova.

I morgon kollar vi Swansea innan vi tar färjan över till IRLAND :-)

Inga kommentarer: