onsdag 28 juni 2017

Irland dag 7

Vi sov runt 12 timmar.

Sedan stökade vi omkring på campingen med olika husbils- och hygienbestyr. Vädret var finemang.

Målet för dagen var Ring of Kerry. För att komma dit körde vi först till Killarney. Där lunchade vi och letade parkeringsplats för kunna kolla in turiststaden. Tyvärr funkade det dåligt (som vanligt på de brittiska öarna) så vi gav upp och åkte och handlade på Lidl :-)

Sedan begav vi oss ut på Europas längsta sammanhängande turistväg, 18 mil lång.

Det första man kan säga är att vägarna är smala och dåliga. Sämst är de där de är som smalast. Där har några elaka vägarbetare asfalterat ner hästskoliknade järnbitar både mot vägrenen och i mittensträngen. Husbilen är tyvärr så bred så man kör på hästskorna på både vänster och höger sida. Däcken slamrar och lider mest hela tiden och chauffören sitter och tänker på om försäkringen Falk kommer att fungera när alla däcken exploderar samtidigt:-(
 
Med facit i handen kan bloggaren säga att de inte gjorde det. Inte än i alla fall :-)

Vi körde i vänstervarv. Turistbussar uppmanas att köra i högervarv. Det innebar att vi mötte ganska många, men det var egentligen inget problem eftersom husbilars och turistbussars backspeglar aldrig mötas om ni förstår vad jag menar.

De första milen efter sjöarna var trevliga och vi stannade bl.a. vid Ladie´s view och kollade in utsikten. Sedan blev det riktigt tråkigt ända fram till det lilla samhället Sneem.

Men då plötsligt kom vi ut till Atlantkusten och hela utsiktsparaden exploderade. Vi stannade åtskilliga gånger och bara glodde. Underbart fint faktiskt!

Lovely :-)
Finsk gudinna möter irländsk kust
Är man höjdrädd så är man :-)
Efter att ha tagit oss ut på Valentia Island sitter vi på en camping i Knight´s Town och dokumenterar och planerar. Magarna är lugna efter en rejäl grillmiddag. Första grillningen på semestern.

I morgon ska vi ut på Dingle. Hoppas att vädret håller i sig. Inget irlandsregn än så länge :-)

Inga kommentarer: