tisdag 27 juni 2017

Irland dag 5

Efter lite vanligt husbilsbestyr slängde vi oss ut på M 4:an och drog västerut mot Swansea. Vi hade vädergudarna med oss och när landskapet öppnade sig gled vi ner mot staden Swansea och havet.

En parkering några kilometer utanför centrum var förberett av Fru T. Den kostade 3 £ för hela dagen. Det var den värd. Efter lunch cyklade vi utefter Swansea Beach in till centrum. Stranden var magnifik och vädret helt OK.

Swansea Beach
Swanseas centrum däremot var lite tråkigt . Inget speciellt där. Men vi knallade in på en Tesco för proviantering. Första matinköpet sedan avfärden faktiskt. Vi fick mycket för pengarna konstaterade det alltid så prismedvetna Fru T.

På hemväg till parkeringen diskuterade vi Swanseas fotbollslags öde i Premier League och bloggaren hade rätt (Fru T hade ingen åsikt). De hamnade på femtonde plats den här säsongen.

Vi vilade några timmar på parkeringen innan vi begav oss ytterligare längre västerut. Nu till Pembroke och färjan över till Irland.

Vi lagade och åt kvällsmat på en parkering nedanför Pembroke Castle, som sedan blev ett naturligt promenadmål efter käkandet.

Pembroke Castle
Sedan körde vi de tre kilometerna till Pembroke Docs och installerade oss inför färjöverfarten kl. 2.45!! Vi hann slumra in en stund innan incheckningen.

Färjan (Irish Ferries) var fantastisk. Den andades puts och jugend. Varken Fru T eller bloggaren har varit på finare färja. En riktig överraskning. Nästan alla människor var väl förberedda för de fyra timmarna som överfarten tog. Det var kuddar, filtar och sovsäckar i mängder.

Fru T hade en filt med sig och bloggaren hade en bok av den irländska författaren Anne Enright (Sammankomsten, bra bok) som huvudkudde. Båda sov gott under hela överfarten :-)

Nu sitter vi i Rosslare på Irland och käkar frukost inför dagens tur till Cork.

Inga kommentarer: