onsdag 26 december 2018

Madeira 2018 dag 1

Årets julresa gick till Madeira. Den passade också bra in som födelsedagsresa till Fru T som fyller jämnt i januari 2019.

Vi tog en hotellnatt på Arlanda på julaftonen för att slippa stressa till flyget på juldagen. Det gick bra att kolla på Kalle Anka på hotellrummet och käka medhavd julmat. Det hade vi gjort förr :-)

Flygturen till Funchal funkade bra trots sina dryga fem timmar. Vi hade väl bävat lite för landningen på flygplatsen som ska vara på tiobästa listan i världen i farlighet. Både pga av landningsbanans längd och bergen runt om. Men det gick fint. Det var dock tur att vi inte visste att flygplatsen hade varit stängd pga av hårda vindar under julaftonen och öppnat på juldagen.

Under landningsbanan faktiskt !
Vi hade transfer med Tui som funkade bra och vi bussades till hotellet Miramar i centrum av Funchal. Det är ett fint hotell med trädgårdar, pooler och gångar i flera plan. Det tog en timme att gå runt på eftermiddagen och lokalisera sig.

Miramar hotell
På kvällen tog vi en promenad ner till havet och saltvattenbadbassängerna i Lido. Dessa var stängda pga av den hårda vinden som dock var i avtagande.

När mörkret lade sig över det vackra och sagolika Funchal avslöjades stadens vurm för ljusdekorationer. Varje gata var vackert men pråligt upplysta av lampor, lampor och lampor. Ända upp i bergen vid stadsgränsen.

Vi hittade en behaglig sylta på en bakgata. Käkade pizza och ett glas vin innan vi köpte vatten i en pytteliten SPAR- butik och knallade hem till hotellet. Där underhöll en sångerska i den trevliga vinterträdgården. Det är uppträdande varje kväll på hotellet. I morgon en klassisk gitarrist (trevligt:-)

Sen blev det bums i säng och sömn på rekordstora kuddar.

Inga kommentarer: