söndag 30 december 2018

Madeira 2018 dag 5

Bloggaren vaknade med rejält ont i höger hälsena. Vi fixade Voltaren och det togs några Alvedon och hoppades på snabb bättring. Tyvärr blev det inte så utan det blev kraftig haltning under dagens aktiviteter.

Vi åkte taxi ner till stadens centrum och åkte upp på Monte igen med linbanan. So far so good. Väl uppkomna betalade vi in oss på Palace Garden och där kan man väl säga att den inte är anpassad för en inflammerad hälsena. Pga av nivåskillnaderna!

Nivåskillnader
I sakta mak tog vi oss ner i den vackra och enorma trädgården, vilade vid ett café där man fick provsmaka madeiravin, innan vi landade nere vid den lilla sjön. Där satte sig bloggaren och läste sin bok samt tittade på karpar och svanar.

Fru T (pigg som en lärka) sprang runt i resten av trädgården och såg bla de berömda slädarna som folk åker i nerför gatorna.

När hon kom tillbaka hade bloggaren löst ”problemet” med uppfarten tillbaka. En liten elbil tog oss fint och säkert upp till restaurangen. Där åt vi en mycket god paj!

Sedan blev det nerfart i linbanan till centrum. Fru T blev kvar på stan och bloggaren tog en taxi tillbaka till hotellet. Mat på rummet och lite brasiliansk musik i vinterträdgården avslutade dagen. Visst ja, glömde att det blev en Irish coffee där också.

Inga kommentarer: