torsdag 27 december 2018

Madeira dag 2 2018

Efter en finfin frukost på det trevliga hotellet Miramar träffade vi Tuis resetjejer som var roliga och spralliga. De hjälpte till att räta ut ett transportfrågetecken inför torsdagens levadavandring i bergen.

Sedan blev det en lång promenad ner till stadens centrum. Vi gick på huvudgatan ner till gamla stan och hann med en liten lunch på vägen ner. Just det, på vägen ner, här är allt kuperat. Vi tittade på de målade dörrarna på Rua de Santa Maria. Många målningar var det, många amatörmässiga :-)

Målade dörrar
Vi tog linbanan upp till Monte. Avståndet ner till marken var vid flera tillfällen ganska påfrestande för en höjdrädd. Väl uppe på Monte hade man en vidunderlig utsikt över det i dag lugna havet. Solen gjorde sitt till och värmen var behagliga 20-22.

Monte
Efter en promenad på några hundra meter ner för en backe hoppade vi in i en ny linbana som tog oss ner till Botaniska trädgården som var kuperad och vidsträckt. Mest imponerade kaktusarna.

Rejäla kaktusar
Promenaden upp till linbanan igen tog på krafterna i solskenet och värmen. Den här linbanan var ännu mer spektakulär eftersom den gick över en ravin. Nåväl, vi tog oss välbehållna ner, gick tillbaka till hotellet via strandpromenaden. Klättrade förbi ett SPAR där vi inhandlade matsäck till torsdagens levadavandring.

Eftersom vi var svettiga efter heldagspromenaden hoppade vi i den iskalla poolen. Vi var själva där:-)

Ut i grannskapet för god kvällsmåltid, tillbaka till hotellets vinterträdgård och en halvtimmes gitarrmusik serverad av en brasilianare vid namn Elian Bittencourt.

Zzzzzzzzzzzzzzz.........blev det sen:-)

Inga kommentarer: