lördag 31 juli 2021

Norge 2021 (5)

 Söndag 18 juli

Det var en sval morgon. Vi passade på att duscha och reste sedan vidare. Nu var vi i utkanten av Hardangervidda, som vi ska köra runt i i 30 mil. Området Haukefjäll är mycket vackert. Här fanns massvis av hytter och små fina dalar med fjällsjöar. . Vi var nästan uppe vid snögränsen. Det var tunnelbyggen på gång så ibland fick vi stanna vid trafikljus och sedan köra i enkelfiliga karavaner.

När vi kom till staden Odda i södra delen av Sörfjorden, som är en utlöpare till Hardangerfjorden, stannade vi för att proviantera mat. Hittills hade vi klarat oss med det vi hade med oss. (Tacka Fru T för det :)

Nu blev vägarna väldigt smala efter fjordkanten. Trafiken var intensiv på vissa ställen och vi fick mötas i  låg fart och akta oss för både djupa vägkanter och berg som stack ut. Det var en ganska  kämpig vägsträcka så både chaufför och kartläsare blev utpumpade. Näör vi passerade hardangerbron möttes vi av något vi aldrig sett förut i en tunnel, en RONDELL! Den var stor och belyst med ett blått sken.

Rondell i tunnel

Sen gled vi in i Eidfjord och höll tummarna att campingen vi utsett skulle passa.

Det gjorde den. Liten och mysig med bedårande berg runt omkring.

Vi åt, promenerade i byn och såg foton vid kajen att stora kryssningsfartyg brukar lägga till där. Det går förstås bra med tanke på hur djupa fjordarna är, hela 800 meter!!

Vid tiotiden var det nattinatti...ZZZ :-)







Eidfjord bl.a.

Kontemplation



Inga kommentarer: