fredag 20 februari 2009

Roligt att vara tillbaka på arbetet.

Några axplock ur veckans arbete.

Grundskolan visade glädjande stort intresse att sätta igång En till En-projekt i Falkenbergs anda. Jag har fått i uppdrag att utreda i vilken omfattning, när och hur det skulle vara möjligt. Det kommer att innebära stora förändringar.

Jättetrevliga britter i antal av 22 st har varit här och förkovrat sig i digitala arbetssätt (och pulkaåkning i Högbo). Den ena gruppen deltar i brittiska undervisningsdepartementets program TIPD — Teachers International Professional Development. Den andra gruppen är utsända av LECT - League for the Exchange of Commonwealth Teachers.
Fokus för besöket ligger på innovativ användning av IT i lärandet. Enligt TIPD:s koordinator har besöken i Sandviken varit bland de absolut bästa och därför har Kunskapskontoret i Sandviken åter fått nytt förtroende.

Jag har förstått att arbetet med upphandling av nytt verksamhetssystem (Procapita) inte kommer att bli en barnlek. Något som också Ledningsgruppen på Kunskapskontoret kommer att bli varse när jag avrapporterar ett organisationsförslag på måndag nästa vecka.

Det var styrelsemöte för Datorn i Utbildningen via Skype i tisdags. Mycket fokus på konferensen Framtidens Lärande 19-20 maj. En konferens att se fram emot!

Gymnasieskolan har beslutat att likt grundskolan skriva på ett avtal med Swedish Film för att få visa spelfilm lagligt.

Arbetet med e-legitimationen för kommuninnevånare går som på räls. När kommer bakslaget?

Över 20 vill bli ny skolchef i Sandvikens kommun. Många med gedigen IT-bakgrund! Hoppas att det blir någon av dom!

Pedagogiska magasinet kom med ett temanummer Gränslösa mötesplatser- Vad gör vi i den digitala världen?
Roger Säljö har väl aldrig varit så positiv till lärande i den digitala världen. Emilie Stendahl tar upp myten om digitala infödingar. Agneta Ljung-Djärf och Charlotte Tullgren skriver skriver om möjligheter att utveckla datorn till ett läranderedskap på förskolevis. Digital kompetens definieras av Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Linköpings universitet. Mimmi Palm skriver om att ta seden dit man ”skypar”. Patrik Hernvall tycker att digital kompetens handlar om att kunna såväl tolka och förstå som att uttrycka sig via olika textuella uttryck och att digital kompetens är en central kulturkompetens för vårt århundrade. Osv, osv...
40 jätteintressanta sidor om en viktig kompetens.

I kväll blir det hummer! 9 år tillsammans! Det måste firas!

Inga kommentarer: