måndag 18 maj 2009

Love to Astrid

Länge diskuterades i familjen (Tiina och jag) om vi skulle ha GPS på våra sommarturer i Europa. Mycket av charmen finns ju förvisso i diskussionerna vilken väg som är den rätta även om det ibland kan bli några grader för hetsigt.

Jag har kanske varit den som framfört behovet av detta hjälpmedel tydligast. Tiina däremot har hävdat den analoga kartläsningens fördelar eftersom hon oftast har haft rollen som just kartläsare. Diskussionen kan historiskt jämföras med en del hetsiga samtal som fördes under 70-talet då videons vara eller icke vara stod i centrum. Vem ville uppmana sina barn till massaker via motorsåg?

Nåväl, GPS-diskussionen fick ett lyckligt slut för några vecker sedan då en sådan apparat fanns bland presenterna vid en födelsedag nära bloggaren. Inköpt av den analoga kartläserskan :-)

En ny kvinna har i och med detta kommit in i vårt liv. Hon heter Astrid och talar med bestämd röst vilka vilka svängar man ska göra i rondeller och vanliga vägkorsningar. Hon har visat sig vara både vänlig, tålmodig och flexibel. Mest har hon dock prövats bland gatorna i Sandviken.

Tills idag!

Då fick hon i uppgift att ta bloggaren och Kåre Skantz till Bromma och Ängby camping inför konferensen Framtidens Lärande.

Små klick i TomTom:en utanför Kunskapskontoret och i väg mot Stockholm. Tyst var hon under nästan hela resan, men framåt Kista vädrade Astrid morgonluft och lotsade sällskapet med säker röst både förbi tunnelbanestationen och till campingen.

Tacksam sitter nu bloggaren i husbilen. Käkar mat och tänker på Astrid....:-)

Nja, inte riktigt. Kvinnan av kött och blod som finns i mina tankar springer motionslopp i Gävle i kväll. Hyvä! Hyvä!

Inga kommentarer: