måndag 25 januari 2010

Det snurrar på!

Förra veckan blev en kamp mellan att vilja vara på jobbet och tvingas vara hemma pga förkylning.

Jobbet? Det är klart att man vill vara på plats när något man har jobbat för i två år håller på att förverkligas och bli till verkstad. Jag tänker på 1-1 i kommunen.

I veckan var det kick off för den fortbildning som planeras för alla lärare som är med i projektet. Ett tjugotal lärare i Österfärnebo och cirka fem på gymnasiet. Ett tjugotal högskolepoäng ska det bli och den första delen kommer att innehålla mycket IKT under ledning av Jan Svärdhagen, som arbetar vid Högskolan Dalarna som strategisk ansvarig för nätbaserad utbildning. Det känns väldigt bra.

Sedan lades sista förberedelserna på elevernas datorer som kommer att levereras på eftermiddagen mån 25 jan. Stor uppståndelse kommer det säkert att bli. Vi har slagit på stort med pressmeddelande och allt.

Apropå pressmeddelande så har ytterligare ett sådant gått ut. Det gäller vår nästa digitala e-tjänst som rör barnomsorg och skolbarnomsorg. Första delen med ansökan och avgiftsberäkning läggs ut på onsdag. Detta resulterade i två intervjuer med Arbetarbladet och GD på förmiddagen.

Att det finns stort intresse för dessa frågor bekräftades av att jag idag sade ja till att hålla föredrag om vår medporgarportal på konferensen Offentliga Rummet här i Sandviken 25-27 maj. Då är det Göransson Arena som gäller.

Mera handgripligt var det i helgen. Att leka med övernattande tvååringar känns väldigt analogt och det är en bra motvikt till allt det digitala på jobbet.

Mot Österfärnebo, igen!

Inga kommentarer: