fredag 29 januari 2010

E-tjänst barnomsorg och skolbarnomsorg

Efter en del missförstånd och DNS-strul fick vi på torsdagen äntligen sprutt på första delen av e-tjänsten för barnomsorg och skolbarnomsorg. Nu kan vårdnadshavare ansöka om plats och göra en avgiftsberäkning digitalt.

Digitalt innebär att ansökan går direkt in i vårt verksamhetssystem Procapita med hjälp av ett godkännande klick av våra administratörer. Första dagen kom 3 st ansökningar och på något sätt kändes det stort eftersom vägen hit har varit både knagglig och knölig.

Tjänsten ligger på Sandvikens hemsida under E-service och tjänster. Kolla här. Här får den samsas med vår första riktigt digitala e-tjänst, IUP:n.

Nästa vecka börjar arbetet med del 2 som är en inloggad e-tjänst med bla schemaändringar och inkomstuppgifter. Förhoppningsvis är den färdig i mars. Allt för att öka servicegraden för medborgare i Sandvikens kommun.

Ett litet citat från en elev (åk 8) på Österfärnebo skola får avsluta fredagens bloggande. Detta efter en dag med 1-1 datorer:

Vad använde du datorn till?
- Jag använde den till att skriva upp anteckningar när vi jobbade på lektionerna. Också gjorde jag alla uppgifter vi fick på de alla lektionerna på datorn. Jag använde den också varje rast. Då var jag inne på Internet.

Fördelar du redan märkt?
- Det är mycket tystare i klassrummet. Enklare att ta reda på fakta. Går fortare att skriva. Behöver inte fråga någon hur saker och ting stavas.

Svårigheter?
- Det är drygt att ta med datorn överallt, packa ner den och packa upp den hela tiden. Ibland vet man inte riktigt vart man ska göra av den när man ska äta eller ha gymnastik tillexempel.


Fortsättning följer!

Inga kommentarer: