lördag 1 januari 2011

Häftig jazzkväll

I ett kraftigt regnväder tog vi oss via tunnelbana och promenad (nyinköpta paraplyer) ner till Alfama och jazzklubben Ondajazz på Arco de Jesus no 7. Vi hade beställt bord och käkade lamm och drack oförglömligt vin.

Jazzklubben fanns i gamla lokaler som för i tiden varit kaffemagasin. Det drivs för tillfället av två fransoser som verkar göra bra ifrån sig när man tittar på programmet.

Som gitarrist glädjs man åt att så många artister spelar guitara på detta jazzställe. Så även en av medlemmarna i den grupp som skulle uppträda på kvällen när vi var där

Vi åkte dit på vinst och förlust, men fick oss till livs en häftig musikkväll. Bandet hette Yami Convida och bandets ledare var till hälften portugis och till hälften afrikan. Han spelade bas och sjöng. Ibland lät han som en fadosångare och ibland som Stevie Wonder. Musikstilen var en blandning av afrojazz och samba. Yami Convida var en sällsynt gladlynt man och han och bandet spelade briljant. Det svängde så häftigt att vi glömde sista avgång för Metron, klockan ett.

Hitta fler artister som Yami Myspace Music


Lyckligtvis är detta de billiga transporternas land så det var bara att sträcka upp näven i regnvädret så var vi hemma inom tio minuter.

Inga kommentarer: