måndag 26 december 2011

Barcelona 3

En fantastisk Gaudi-dag. Åtta timmar tog den men den var värd varje stelhet i rygg och ben, även om vi fuskade en del med tunnelbanan.

Sagrada Familia, kyrkan som nästan aldrig verkar bli klar gällande exteriören. Men interiören, varför pratar inga människor om den? Det var nog bland det mest omtumlande och vackra som jag och fru T någonsin sett. Man blev nästan religiös (skojar bara!)

Och sedan La Pedrera eller Casa Mila. Huset som Gaudi ritade till sin välgörare Guell. Vilket mästerverk, vilket tak, vilken vind och vilken lägenhet. Vilken fantasi och kreativitet! I början på 1900-talet, fantastiskt!

Sedan tunnelbana upp till Parc Guell. Mosaik i kubik men även fantastiska formationer i vanlig sten. Man kan fråga sig hur alla stenar håller ihop? Lägg även till en magnifik utsikt över Barcelona så kan man förstå att de åtta timmarna gick av bara farten.

Nu ett vattenhål på hotellrummet innan ännu en tripp ut i den ljumma barcelonanatten! Det är kul att resa!

Åh, vilken dag! Jag bara älskar Gaudi. Det är svårt att förstå hur han kunde få tillåtelse att uppföra alla dessa märkliga byggnader. Det är så kreativt, så precis inom gränsen för det man skulle kunna kalla "det normala". Det slår aldrig över till att bli för " wild and crazy". Han måste ha varit en sann homo ludens! Jag kommer att tänka på det lång tid framöver.
Fru T.

Inga kommentarer: