lördag 31 december 2011

Barcelona 6

Båda på benen igen och i väg med tåget från Placa dÉspanya till Montserrat. En timmes tågfärd inåt landet kändes perfekt. Påminde litet om färden till Sintra från Lissabon förra året.

Vi hade köpt combi-biljett så det var bara att hoppa ombord på bergbanan, som hisnande tog oss upp på berget och benediktslottet från 1205. Väl där imponerades man av utsikten (man såg både Medelhavet och Pyreneerna) och hur välbyggt allt var. Den svarta madonnan var oansenlig men trots det ringlade sig kön av människor dit för att man skulle få beröra henne. Men så är hon ju också en staty av Kataloniens skyddshelgon La Moreneta.

Nerfärden var om möjligt ännu mer spektakulär men genomfördes utan problem. (Allt annat skulla ha varit en stor besvikelse)!

Väl tillbaka till Barcelona gick vi till Poble Espanyol och hittade och köpte två vackra glasfåglar blåsta på plats, samt fikade. Det varma kaffet gjorde susen eftersom det hade varit kallt uppe i bergen under dagen och framåt kvällen började det också att blåsa ganska rejält.

Det fick många känna av när fontänen vid Pl. Carles Buigas väcktes vid liv vid sjutiden och de hundratals människor som stod för nära blev rejält duschade. Det var ett häftigt skådespel, som fick avsluta dagen för sandvikarna, som tog metron till Drassanes och vidare hem till hotellellet till fots.
I gång i elva timmar! Det tar på krafterna!

1 kommentar:

Freedomtravel sa...

Vilken vacker fontän! Låter härligt med ett besök i Barcelona nu!