onsdag 28 december 2011

Barcelona 4

Efter en halvdag i sängen (magsjuk bloggare) var det dags för Camp Nou. I väg tidigt med tunnelbannan till Collblanc. Sedan en kort promenad till Camp Nou-området. Efter biljettköp lotsades man smidigt genom hela stadion från omklädningsrum via spelargång ut till planen och sedan upp till övre delen av läktaren och kommentatorsbåsen.

Jätteupplevelse (för ett läktarfreak), skulle vara ännu bättre om det var match, självklart! Vi får se om det går att ordna i framtiden.

Museet var en orgie i barcelonamål och barcelonastjärnor. En saknades dock. Zlatan. Det kostar på att sätta sig upp mot det (de) guddomliga :-(

Efter det så blev det en tur till olympiaområdet från 1992. En härlig upplevelse. Själva stadion var väl så där men olympiaområdet var magnifikt.

Promenaden däruppe avlöses av en smaskens middag på en restaurang något stenkast från Place de Toros de Arenas (en gammal tjurfäktningsarena, som blivit modern galleria).

Vi hade tänkt hålla oss ute hela dagen, men tyvärr var det fru T:s tur att bli magsjuk så runt sju på kvällen boade vi i vårt hotellrum. Där hade den nitiska städerskan städat bort WiFI-accessen, men det löste sig :-)

Bilförarna i Barcelona måste vara världens bästa fickparkerare. De får in en bil med tre centimeters uttrymme i fram och i bak. Själv behöver jag tre meter på varje ställe!

Inga kommentarer: