torsdag 27 december 2012

Ficktjuven som fick tji!Det hände några udda saker under resten av vår första dag i Madrid. Under siestan gick elen i hela stora hotellet och det blev jättemörkt. Anledningen var en enkel. Reparationsarbete skulle göras under två timmar. Det underliga var att man hade glömt att informera gästerna om det.

Det andra var när vi hade gett upp det mörka hotellet och dragit till vårt första museibesök via tunnelbanan. En vitlöksstinkande ficktjuv försökte ta sig in i fru T:s väska. Det var så klumpigt att fru T med en snygg fint och undanglidning tog sig ur det farliga området. Kvar stod ficktjuven och stank vitlök ur sin för stunden riktigt långa näsa. Att han inte kommer att bli rik på sina tvivelaktiga konster är då säkert.

Vi kom fram till Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia strax före sju. Tidpunkten var väl vald eftersom museet är gratis mellan 19-21 de flesta dagar i veckan. Populärt visade det sig eftersom kön vara ganska lång när vi anlände. Nåväl, vi kom fort in, inga särskilda säkerhetskontroller. Märkligt kan man tycka när så många värdefulla tavlor hänger där.

Målet för oss var att hitta Pablo Picassos Guernica. Det gjorde vi och ett femtiotal människor i olika åldrar var samlade framför mästerverket. Det var andra gången för mig och första gången för fru T. Stämningen var andaktsfull och målningen är just ett mästerverk.
Man kan ju inte låta bli att älska Miro!

Sedan blev det tunnelbana till Puerta del Sol och där var det rena karnevalstämningen. Så oerhört mycket folk i alla åldrar! Förmodligen betyder annandag jul något extra för spanjorerna. Vad vet vi, men kul var det!

Puerta del Sol


Fru T bland spanjorer

Plaza Mayor

 Mattarmen började kalla på uppmärksamhet och vi trillade in på en tapasbar och klämde 3 tapas och ett glas vin innan tunnelbanefärden till hotellet! Ingen av den unga personalen kunde engelska!

Och elen var tillbaka på hotellet!!

Somnade ovaggade till Sagan om Ringen dubbad till spanska!!

Inga kommentarer: