onsdag 26 december 2012

Promenad under en blå himmel

Efter en bastant hotellfrukost knallade fru T och jag nerför Serrano i riktning mot Puerta de Alcala. Vädret var fantastiskt! Inte den minsta molntuss på himlen och 10 grader i skuggan. Serrano kantades av svindyra affärer, typ Gucci, Yves st Laurent, Prada, Loeve......
Så det blev mest fönstershopping för fru T ;-)

Kolla himlen!

Vid Placa Indipendencia svängde vi höger och gick via Calle de Alcala mot centrum. Den efterlängtade filtbilden togs vid Circule de Bellas Artes. Jag slängde mig snabbt ner på en bänk vid rondellen och fru T fotade ännu snabbare. Trots det hann en del spanjorer höja på ögonbrynen inför detta suspekta agerande av en gråhårig äldre man!

Under en filt i Madrid......

Nåväl, gjort var gjort och promenaden fortsatte mot Puerta del Sol där madridborna samlas på nyårsaftonen och sätter på sig konstiga huvudbonader och ropar hurra för det nya året.Dessa tingestar fanns i massor vid Plaza Mayor.

I väntan på nyårsaftonen
 Vid det laget hade resenärerna varit pinknödiga ett tag och börjat leta en allmän toalett. Men tji fick dom, för sådana verkar inte finnas i Madrid.

Efter att ha gjort några tappra försök att hitta något vid slottet gav vi upp och gick och åt och där fanns ju en toalett också. Befriande.

Efter god mat som också var befriande billig släntrade vi iväg mot Puerto del Sol igen. Där hade  ännu flera människor samlats . Tittade de inte på gycklare, så stod de i långa köer för att köpa lotter till morgondagens stora händelse i Spanien. 27 dec-lotteriet med jättejättevinster. Vi funderade ett tag på att köpa en lott, men hade väl aldrig hittat resultatet av lottdragningen, så vi avstod.

Vi denna tid på dagen började vi, med något rödsvullna ansikten knalla mot hotellet för siesta. Fortfarande klarblå himmel och 20 grader i solen. Hur mycket tur kan man ha?

På hemvägen letade vi efter en mataffär. Hittade vi någon? Nej, i Spanien varken pinkar man eller köper mat. I Spanien knallar man runt i strålande sol och drömmer om en rekordvinst på 27 dec-lotteriet.

Efter siestan blir det besök på Museo del Prado.

Inga kommentarer: