fredag 25 december 2015

Malaga dag 2 (julafton)

Efter en redig frukost på hotellet traskade vi till busstationen, lyckligtvis med biljetterna på fickan. Det kändes lugnt, nu slapp man trängas utanför bussen som vi bl.a. gjorde en del gånger på resor till Kanarieöarna.

Bussturen till Granada var verkligen en njutning. Fina vägar, underbart väder och ett fantastiskt landskap utanför bussfönstret. Olivträd så långt ögat nådde med resliga berg som fond. Härligt!

Efter en timme och tre kvart var vi framme och blev vid avstigandet panikslagna eftersom Fru T satt fast i säkerhetsbältet och busschauffören bara försvann. Efter några minuters svettigt tryckande slet bloggaren sin fru ur bältet till friheten. Pust!

Det visade sig vara ganska kallt i Granada. Plus åtta grader bara!

Vi hittade bussar som tog oss in till centrum av staden. Det var ganska långt och man behövde byta buss en gång. Tack till den unga spanjorskan som på stapplande engelska fick oss att byta på rätt ställe :-)

I stigande temperatur promenerade vi, via gränderna i Granada Albaicin Quarter, genom Granada upp till Alhambra.
 
Gränderna i Albaicin. Alhambra i bakgrunden.
Där hade vi också tack vare fru T färdigköpta biljetter som vi tog ut via Master Card- kortet i en automat. Behändigt och effektivt. På så sätt slapp vi biljettköer och kunde gå på en närliggande restaurang och inmundiga en god lunch.

Besöket på Alhambra var värt inträdet. Vackra byggnader, trädgårdar och en fantastisk utsikt över Granada.
 
Granada från Alhambra
Alhambras trädgårdar
 
Alhambras byggnader
Vi strosade omkring på området i några timmar. Tog sedan en av de små Alhambra- bussarna ner till centrum och upplevde spanjorernas julfiranden som mest bestod av att högljutt stå utanför rastauranger och diskutera livet (tror vi)?

Sedan blev det taxi till busstationen och bussresa hem i det plötsliga mörkret. Solnedgången går verkligen snabbt här.

God Jul!

Inga kommentarer: