fredag 25 december 2015

Malaga dag 3 (juldagen)

Denna dag laddade vi för en långpromenad i Malaga. Så blev det. Sju timmar knallade vi runt och det inbegrep en klättring upp på ett hiskeligt berg (se nedan).

Vi började längs vattnet, traskade över Rio Guadalmedina (ett sorgligt vattendrag) och kom fram till hamnen (Puerto). Där gick vi längs pampiga Paseo de los Curas, svängde sedan söderut längs kajen där alla lyxbåtar låg.
 
Puerta
Plötsligt var vi ute vid badstranden med sin mörka sand. Samtidigt ökade värmen till över 20 grader. Det var ganska mycket folk längs promenaden trots att det var juldagen. Av tradition är mycket stängt denna dag i Spanien. Många sprang, andra flanerade. Papegojor skränade i palmernas toppar.
 
Mörk sand och Medelhav
Värmen tog ut sin rätt och vi stannade till vid ett strandcafé som nyss öppnat och fick i oss litet vätska.

Efter den korta pausen tog vi vägen tillbaka mot centrum, förbi tjurfäktningsarenan Plaza de Toros La Malaguela.
 
Tjurfäktningsarenan (bilden tagen från klippan)
Målet var området i närheten av fästningen Alcazaba. Där käkade vi goda pizzor inför klättringen upp till Castillo de Gibralfaro. Det blev en mödosam promenad i värmen. Belöningen var dock ett mycket trevligt ruinområde högst uppe på klippan med härlig utsikt över hela Malaga.
 
Malaga från Castillo de Gibralfaro
På trötta fötter tog vi oss ner och hem till vårt hotell och några glas Fanta och en tupplur inför kvällens aktiviteter. Vilka nu dessa blir i en stad som är helt juldagsstängd:-)


Inga kommentarer: