tisdag 29 december 2015

Malaga dag 6 i Torremolinos


Vår jakt efter en buss till Torremolinos slutade med en behändig tågresa som bara tog tjugo minuter :-)

Torremolinos visade sig vara äldre människors semesterparadis. Inte många yngre där inte!

Vi klättrade ner genom kuperade gränder till stranden.
 
Kuperat!
Den var lång och fin med nylagd sand. Solen sken och det var så varmt att fru T tog av sig skorna och vadade ut i vattnet till fotknölarna :-)
 
Julbad
 Promenaden i sanden tog på krafterna och efter någon timme var vi hungriga (igen :-). Vi hittade en mycket prisvärd och trevlig restaurang, Poeseidon ett stenkast från havet. Maten var god och servicen utmärkt. Kyparen pratade svenska (var gift med en svenska).
 
Njutbart 1
Njutbart 2
Efter lunchen kämpade vi oss upp till stationen igen och reste tillbaka till Malaga.

Vi började känna oss klara med turistandet. Kvällen blev en lokaliseringstur inför fru T:s shoppingdag i morgon (läs idag).

Just nu sitter bloggaren och sammanfattar spanienturen. Fru T stack alldeles nyss ut på sin shoppingrunda. Hoppas att hon hittar tillbaka till hotellet :-)

Resan har varit en fullträff. Vädret har självklart hjälpt till, men resandet till Granada, Cordoba och Torremolinos blev så bra som vi hoppades. Vårt hotell Puerta Malaga har varit helt OK med fungerande gratis WiFi på rummen. Julfirandet i Spanien är ganska modest, men trevligt :-)

I morgon tar vi en taxi till flygplatsen 4.50 och lyfter strax före sju på morgonen. Hemma väntar kallare väder och firandet av nyårsafton i övermorgon.

Feliz Ano Nuevo :-)
 
 

Inga kommentarer: