tisdag 14 juli 2020

Skånetur 3

Torsdag 18 juni 2020

Hittills har temperaturen hållet sig på behagliga 20-21 grader. Men i dag höjdes den till 25 och soligt.

Efter vanliga och trevliga morgonbestyr reste vi vidare i halvnio-tiden. Via Lammhult där vi tittade in på Svenssons möbler, men där är det alldeles för dyrt för oss. Vi testade en fåtölj i fårskinn för 78000 kr :-/

Dyra möbler
Det blev fika på en trevlig ställplats lite utanför Lammhult.


Fika är alltid gott
Via Växjö åkte vi till Tingsryd där vi inhandlade midsommardrycker på Systembolaget. Fint köande utanför, sånt gillar vi! När vi kom fram till Ronneby blev det handling på Lidl.

Sedan åkte vi till Ronnebys brunnspark. Vi parkerade vid Spa- hotellet och hittade en områdeskarta på nätet. Det blev vandring runt i området en dryg timme. Genom rododendronpark, doftträdgård och japansk trädgård. Det var trevligt, lugnt och fint men inte alls så märkvärdigt som fru T hade trott. Mer skog än anlagd trädgård.

Ronneby brunnspark
Tillbaka till husbilen och färdig sallad innan vi åkte ut till en ställplats vid hamnen. 37 platser och vi var ensam där. Det var en fin plats längst ut på piren mot havet. Vi grillade, läste och hade det mysigt i det härliga vädret. Det kom folk dit som badade i havet från en badstege.



Ställplatsen i Ronneby
Vi fick sällskap en kort stund av en husbil med en hiskelig pratkvarn till kvinna. Som tur va åkte de vidare:-)

Platsen skulle ha kostat 160 kr men av någon inkasserare såg vi inte röken!

Inga kommentarer: