tisdag 14 juli 2020

Skånetur 5

Lördag 20 juni 2020

Fru T vaknade klockan sex. Bloggaren vaknade klockan åtta. Det har varit en knäpptyst natt. Där ser man, det är bäst att välja små familjecampingar som ligger lite avsides!

Vi kom iväg i halvtio-tiden.

Första stoppet blir Brösarps backar. Vi gick upp på en kulle mer än vi brukar. Det låg en drös med kor från Bregott-fabriken och idisslade och var totalt ointresserade av oss. Det var bra det eftersom Fru T älskar kor, men de ska helst inte vara på riktigt.



Brösarps backar 2020
Brösarps backar 2005
Vidare mot Kivik där vi viker ner till Vitemölla som är en söt, liten by. Vi återupplevde besöket i Kivik från tiden då vi bodde i tält.

Sedan blev det Stenshuvud. Det märkliga var att fru T mindes det mest från förra besöket medan bloggare bara kom ihåg utsikten över trädtopparna från högsta punkten. Vandringen var precis så lagom lätt/jobbig som sist. Inom en timme var vi tillbaka och gick ner mot havet. Det såg precis ut som förra gången men det visste ju bloggaren ingenting om:-)




Stenshuvud 2020


Stenshuvud 2005
Svettig (Fru T) pustade vi ut och åkte de två sista milen till Simrishamn. Kosta avstånd här i Skåne. Där ställde vi oss i hamnen och åt lunch. Bloggare kallade stället för Marine Parade (Dover). Längtar han dit månne :-)Vi gick en sväng i den lilla staden som är ungefär lika söt som som andra små städer i Skåne.

När vi åkte vidare började det att regna mer och mer. I Smygehuk spöregnade det så vi brydde oss inte i Sveriges sydligaste punkt denna gång.

Smygehuk 2005
Bloggaren 2005 i Ystad :-)
Det blev nattaläger :-) utanför Trelleborg på en trevlig familjecamping som heter Trelleborgstrand. Vi duschade av oss och så småningom upphörde regnet och då blev det grillning :-)

En sväng ner till havet och ut på den stora bryggan. Därifrån såg vi färjorna i Trelleborg.

Allt är lugnt...shuteye :-)

Inga kommentarer: