tisdag 14 juli 2020

Skånetur 4

Fredag 19 juni 2020

Lugn natt igen. Inte konstigt eftersom ingen annan var där. Vi förstod varför till slut. Ställplatsen var under uppbyggnad. Därav ödsligheten. Det blir säkert bra till slut.

Efter frukost åkte vi till Kungshamn. En trevlig liten stad  där vi tittade på utvandrarstayn vid hamnen. Vi undrade vad den stora industrin AAK gör? Det visade sig vara framställning av fett till mat- och kosmetikaindustrin. Vi letade också punchmuseet som var lika stängt som all andra museer (Corona).

Utvandrarstatyn
Punschmuseeum

Vidare till Sölvesborg där vi parkerade vid hamnen och köpte glass vid ett litet torg. Vi gick till ett lite större torg och sedan var den lilla staden slut :-) Vi tog en bild av kommunhuset av förekommen anledning.

Planen var att vi skulle fira midsommar i Åhus. Vi drog oss ur det efter att ha tittat till en fullproppad camping och två tråkiga ställplatser. Alla skåningar verkade vilja fira midsommar i Åhus!! Inte vi!

Vi hittade slutligen till en jättefin camping nära Degerberga som heter Rigeleje. Här var det fint och vi fick den sista lediga platsen.

Bums på med potatisen och sillen och snapsarna häller vi raskt i oss. Eftersom vi var ett stenkast från havet svalkade fru T benen bland de hårda vågorna.

Efter läsning och vila kände vi att vindarna blivit kyligare så vi fick klä på oss lite varmare. Intill oss firade fyra skånska par midsommar tillsammans. De sjöng till dragspel (driven dragspelare) och det var bara trevligt att lyssna på.



Midsommar i Rigeleje
Så småningom blev det sötpotatismos med stekt fläsk. Dagen avsluatades med en promenad längs havet och sedan var det godnatt. Inget stök från midsommarfirarna :-)

Inga kommentarer: