måndag 30 mars 2009

Husbil ut i vårsolen

På lunchen idag var det dags.

Hela vintern har den stått i en hangarliknade tegelbyggnad vid ”Labbis” i Forsbacka. Den har angripits av en del duvor som tyckt att deras träck borde ligga på Dethleffsens framruta. En del sot har också ramlat ner från taket och lagt sig som ett fint lager på bilens tak. Den har campat ihop med en del andra husbilar, husvagnar men framförallt ett stort antal båtar.

Nu skulle det ske. Skulle den starta? Den hade ju i alla fall stått där hela vintern med batteriet i. Sanningens ögonblick.

Vrid startnyckel till tändningsläget för dieseln. Det tar en halv minut innan instrumentpanelen ger klartecken. OK, vrid om! Med en vårfrustning ruskar hela bilen till. Plåt och kaross rycker till av välbehag. Motorn ropar ut sin glädje att få tuffa på. Hangardörrarna öppnas och 6,75 m husbil rullar stolt ut i vårsolen. 100 meter snötäckt uppförsbacke övervinns med lätthet. Asfalt och motorväg till Sandviken.

Våren är här. Sommaren ligger och väntar bakom hörnet och med den härligt vagabondliv på den europeiska kontinenten. Berlin, Lugano, Mosel....

Inga kommentarer: