onsdag 21 juli 2010

Eftersläckare

Efter några dagars mental landning efter frankrikeäventyret och umgänge med nära och kära tog restarmen tag i oss igen. Speciellt när mina semesterdagars antal minskar dramatiskt. Eftersläckaren blev den kungliga huvudstaden. Ställplatsen på Långholmen, perfekt bas för cykelturer i Europas vackraste huvudstad.

Väl framme åt vi litet kex och ost, tog ett glas vitt, hoppade upp på våra röda pärlor och klättrade upp på söderns höjder. Vilken ljuvlig stadsdel! Lugn och avspänd, i alla fall denna tisdag rekordsommaren 2010. Vädret gudomligt med sol och en anings svalkande vind. Vi tittade in i Katolska Domkyrkan, cyklade i Sofo, hamnade på Nytorget för glassätande. Kämpade oss uppför backen till Fogelströms terass och den vidunderliga utsikten över Strömmen och Saltsjön. Uppe på Skansen såg vi massor av folk som redan förberedde sig allsången. Sedan gled vi nerför Fjällgatan och Katarinavägen ner till Slussen där vi mellanlandade för litet matinköp på Gallerian.

Med solen rätt in i ögonen tog vi oss till Långholmen via Söder Mälarstrand.

Som om detta inte skulle vara nog tog vi efter kvällsmaten en promenad runt Långholmen. Vilken idyll! Klockan var i niotiden och temperaturen jättebehagliga 25 grader. Vi var inte ensamma. Jättemycket människor njöt av kvällen vid klippor och bad och förundrade små japaner tittade in i Långholmens koloniträdgårdar och trodde säkert att de hade kommit upp till himmelen.

När vi kom tillbaka till husbilen blev det läsning under magnifika Västerbron. Jag läser fortfarande deckare. Oroväckande! Till slut var det mörkret som tvingade oss in för några timmars vila.

Inga kommentarer: