torsdag 1 juli 2010

Mont-St-Michel och Loire-dalen

Emaintenant: Saint Martin de la place. Un camping au bord de la Loire. 22 heure, 28 degrees.

Men innan dess: Vi vaknade till vad vi trodde en lite mulen dag, men när vi cyklade iväg mot ön var det uppe i + 26 igen och full sol. Vi gick svettandes genom gränderna men nådde så småningom kyrkan och klostret där det blev allt svalare. Det var en speciell upplevelse. Det var större än vi hade trott och man fick se mer än vi hade trott. Tre timmar tillbringade vi på denna lilla ö som faktiskt är en egen kommun. Vi fick se såväl gendarmerna som den lokala brandkåren i aktion.

Eftersom klockan bara var två när vi återkom till husbilen så beslutade vi oss för att dra vidare mor Loiredalen. Det var hett som attan, nu visade termometern + 32. Vi hade på slutet Loire på vår högra sida och slotten dök upp allt tätare. Vi sa nyss god natt till dagen, och det sista vi fotograferade var några luftballonger som flög förbi och en bedårande röd solnedgång.
H skrev inget om det igår men han köpte en affisch över landstigningen i Normandie. Jag har sagt att det är okej att sätta upp den på ”lilla toaletten”. Så den som vill får komma och titta. Intresseflagg!!

Bonne nuit mes amis!
Fru T.

Inga kommentarer: