måndag 20 juni 2011

Dag 2

Det blev en god natt vid Mosjön men när vi vaknade var himlen grå och regnet strilade. Vi packade ihop och drog till Umeå. Först blev det skulpturparken i Umedalen. Det var verkligen en överraskning. Hög klass på konsten i ett mycket vackert område. Därefter bar det av till det kända området Gammlia där man får se hur det var i Västerbotten på 1800-talet. Inte lika rafflande då man sett en hel del dylika boenden i sitt ”långa” liv. Men de hade även några samevisten som man inte är lika van vid. Sen blev det en tur i centrum genom björkarnas stad. I LIKE UMEÅ!

På väg mot Skellefteå gjorde vi en avstickare till, hör och häpna, Täfteå dansbana! Vaffö dådå? Jo vi har ju sett stället i TV-programmet och då det bara blev någon extra kilometer så ville vi kika. Det var ett mysigt place. Vi hamnade i ett segt vägbygge också men vi fördrev tiden med David Bowie på hög volym så det var okej.

Nu har vi checkat in på Skellefteå camping och solen skiner trots att alla väderleksrapporter sagt regn. Vi har fått in 46 kanaler på Tv:n fast vi behöver dem inte för vi ska ut på promenad. Igår fick vi in 0 kanaler när det bara regnade. Men vi tittade på Tv play istället. Vilket program? Final i Bachelorette!

Fru T.

Fin dag måste jag säga. Vi har tur med vädret hittills. När vi sover regnar det, när vi åker bil regnar det, när vi går ur bilen slutar det. Hoppas att det fortsätter så.
Dagens personlighet, självklart den unge smeden på Gammlia som står och producerar järnsaker i mörkret alldeles själv. Solen skiner, klockan är strax efter 20, man får inte dricka kranvatten i Skellefteå, men det är kul ändå!

Inga kommentarer: