söndag 19 juni 2011

Semester 2011 dag 1

Första dagen på semestern är alltid speciell.

Ofta sover man litet dåligt eftersom fru T alltid säger att vi ska vara på väg strax efter klockan fem på morgonen. Då hon oftast vaknar!

Nu blev det inte så med denna avfärd heller (som alltid). Men runt tiotiden var vi dock färdigpackade och gav oss i väg norrut. Norrut förresten! Första gången någonsin! De senaste tio åren har vi dragit söderut, ofta med destination Europa av något slag. Förra årets värmebölja i Frankrike fick oss dock att fundera på Lofoten, Enare Träsk och midnattssolen. Och så blev det! Och så är det!

Jag brukar försöka utse en speciell människa eller företeelse varje dag på semestern och tänker inte frångå denna lysande idé.

Dagens människa är Kung Chulalongkorn och hans Thailändska paviljong i Utanede. Kungen, som blev kung i Siam 1868 fick en inbjudan att besöka den internationella konst- och industriutställningen i Stockholm. Han tackade ja och hamnade även i mellersta Norrland med dess vackra natur och ståtliga vattenfall. Bl.a. övernattade sällskapet på Appelbergs i Sollefteå. Bara det att Appelbergs fanns redan då!

Kärlek uppstod och en väg i Utanede uppkallades efter kungen, Kung Chulalongkorns väg.
The rest is history!

I mitten av 1992 besökte en thailändsk dansgrupp Ragunda kommun och fick höra talas om vägen som var uppkallad efter deras kung. Det ena gav det andra och 1997 påbörjades bygget av paviljongen i Utanede.

2011 passerar jag och fru T stället och imponerades av byggnaden i guld som ligger där så fint i en litet flik av södra Jämtland.

Fin semesterbörjan. Sedan myggfri camping vid Mosjön. Vi hade tänkt oss komma till Umeå första dagen men hamnade 7-8 mil söder därom. Bra jobbat!

Halli hallo, Fru T här!
Klockan är 20.00 och det känns fint att bo här inklämd mellan Mosjön och E4. Magen är full av god grillning och vi har kunnat sitta ute och äta. Man måste passa på för nu sägs det att regnet är på väg. Det spelar ingen roll, då blir det bara regnställen på innan vi hoppar upp på cyklarna, så det så. Åh, vad trött man blir så här i början av semestern, jag måste typ sova…zzzzzz

1 kommentar:

Martina sa...

Mäh, har ni övergivit "camparen" på resdagboken? Jaja, vi får följa er här istället.

Simon trodde förresten på allvar att ni stuckit till Thailand istället! Haha, det hade varit något det! =0)

Kör försiktigt!

/Martina