söndag 19 juni 2016

Sommarresa 2016 (18- 19 juni)

Sommarresa 2016 (18- 19 juni)
Vi klarade oss nästan ifrån utlovat regn och rusk på vägen ner till Göteborg. Det var bara de sista milen in mot landets framsida som regndropparna skymde sikten.

På vägen ner passade vi på att sudda ut en blind fläck på vår sverigekarta, nämligen akvedukten i Hoverud. Vi överaskades av hur fin den var och hur välordnat allt var i området runt omkring. Värt ett besök helt klart.

Akvedukten i Hoverud
Färjeresan från Göteborg till Kiel var lika trevlig som alltid trots det gråmulna vädret. Fru T and myself sov som stockar (trots att vi bara hade 4/10 rätt på kvällens musikquiz och vaknade utvilade. Efter dusch (det gäller att passa på) gick vi ner till cafeterian och käkade en ”beige” frukost. Ingenting smakar nåt, ostarna känns som mjuka pappersark bl.a.

Eftersom det är söndag idag och allt är stängt var det bara att hoppa över det traditionella ”Citi”besöket. Vi köpte några dunkar rödvin på båten i stället. Det var nästan lika billigt! 3 liter Tempranillo för en hundring känns riktigt prisvärt :-)

Sedan styrde vi kosan via Lubeck ner till Schwerin där vi just har ätit en traditionell Bockwurst- lunch och njuter av omgivningarna vid ställplatsen (Marina Nord). Fem meter till vattnet där fritidsbåtar och husbåtar trängs. Vi delar utrymme med 5-6 andra husbilar. Allt känns familjärt och gemytligt. Kostnad en dryg hundralapp för ett dygn med el. Prisvärt igen :-)

Najs ställplats
I eftermiddag ska vi cykla de tre km in till centrum i Schwerin. Hoppas att vädret står oss bi.

Inga kommentarer: