lördag 25 juni 2016

Sommarresa 2016 (24 juni, Midsommarafton)

Förundrad över Brexit i Storbritannien!!

Midsommarafton i ett VARMT Prag. Vi tog det lugnt på f.m. och åt sedan en traditionell sillunch med några snapsar. Våra trevliga svenska grannar i husbilen bredvid kom med snapsviseservetter och vi sjöng varannan. Nåväl sjöng, vi sjöng nog medan dom mumlade fram texterna fram till ett klart och tydligt SKÅL.

SKÅL!
Efter några timmars vila och en del samtal med grannarna hoppade vi på cyklarna och drog de 4 km till centrum. Den här gången på ST. MESTO- sidan.

Vi trixade oss fram till Vaclavplatsen och sedan vidare mot stora torget med den övervärderade klockringningen :-) Efter en vätskepaus tog vi oss till den judiska kyrkogården, som tyvärr höll på att stängas, så vi fick inte betala in oss. Synd :-(

Vi fortsatte över Karlsbron. En smärtsam upplevelse eftersom det var hiskeligt varmt och solen låg mitt framför oss. Det enda som indirekt svalkade var det stor antal trampbåtar som åkte runt på Vltava (Moldau).

Väl över på andra sidan hittade fru T en strandsnutt som hon delade med femtiotal vackra svanar. Där blötte hon fötter och ansikte och blev på så sätt litet avsvalkad för att kunna fortsätta.

Svalka!
Vi närmade oss kvällsmat och vi slank in på en liknande Biergarten och käkade litet grillat och två rejäla stop tjeckiskt ö. Förvåndes som vanligt över det låga priset :-)

Sedan blev det de vanliga tramptagen hem mot campingen. På vägen hittade Fru T ytterligare en strand att svalka sig i Moldaus böljor.

Kvällen avlöpte på samma sätt som gårdagen. Lite vila, läsning och skrivande.

I morgon drar vi söderut.

Inga kommentarer: