torsdag 23 juni 2016

Sommarresa 2016 (22 juni)

Fru T:

Efter morgonbestyren ställde vi in gps:n på Dresden. Den ställplats jag kollat in skulle också vara en vanlig parkering, så vi åkte dit. Perfekt! Stort och billigt.

Vi tog ner cyklarna och åkte en liten bit in till Altstadt. Vi var hungriga så vi började med en Thyringer Bratwurst med bröd och en Apfelshorle.

Mums!
Sedan tittade vi på många återuppbyggda gamla byggnader, de flesta oerhört svarta av luftföroreningar och gud vet vad. De är som sagt stora och pampiga men ändå relativt ointressanta. Slottet, operan, kyrkan och bygget Swinger. Inget att lägga på minnet. Förutom det så är det som vilken stad som helst. Altmark är helt utan själ. Den andra sidan av Elbe (den nya sidan) är tråkig och helt lämnad åt sitt öde.

Lite besvikna forsatte vi vår resa mot det saxiska Schweiz ( i Tyskland)!

Det här området från staden Pirna och vidare är verkligen fint och annorlunda. Plötsligt var vi bland mindre berg och Elbe slingrade sig hela vägen till den camping vi valt vid staden Bad Schandau.

Ett riktigt mysigt ställe i en sänka mellan bergen, Vi hamnade på en plats bredvid en bäck som strilade fram alldeles intill och en väg som inte var det minsta störande fast spårvagnen!! körde förbi titt som tätt. Det var bara nice!

Pling,plong!
Vi grillade för det får man göra på denna härliga naturcamping.

Vädret super: Ca 25 grader och mest sol, men ibland litet moln och en regnskvätt

Negativt då: ingen kontakt med Internet!!

Inga kommentarer: