lördag 1 juli 2017

Irland dag 10

Under morgonbestyren på campingen cyklade Fru T runt och tog bilder på den religiösa företeelsen i byn. Väldigt märkligt hur stort det har blivit.
Nåväl, det påverkar inte vår världsbild nämnvärt så vi drog iväg samtidigt som stora mängder människor samlades till lördagsmässa.
Vi åkte norrut och det småstrilade från skyn mest hela tiden. Vi passerade Städerna Sligo och Donegal (där vi åt lunch).

Lunchplats
Sedan blev det Londonderry och då är man i Nordirland. Vi var rädda att vi inte skulle hitta någon parkeringsplats i närheten av stadens centrum (med ringmur). Men det gjorde vi. Nere vid floden Foyle fanns en galant och billig ställplats. Där stannade vi och knallade sedan upp till stan. Upplevde ringmuren och gamla stan, som var väldigt trevlig. Tog oss över floden via den relativt nybyggda Peace Bridge. Kollade in lite countryfestival i kulturkvarteren på den sidan.

På ringmuren
Peace Bridge
När vi kom tillbaka till ställplatsen började flera husbilar att dra sig härifrån. Ska vi bli själva kvar?! OK, då får det bli så :-)
Fru T gjorde en finfin kycklingrätt.

Imorgon blir det Belfast. Mr Beach tycker att vi ska uppsöka Van Morrisons barndomshem på Hyndford Street. Vi får se hur det blir med det :-)
Tittar ut över bro och flod från husbilens fönster. Fantastisk kvällssol! Är detta regniga Irland?

Nordirländsk kvällssol
 

Inga kommentarer: