onsdag 5 juli 2017

Irland dag 13

När vi vaknade och tittade ut över havet hade det varit ebb och ytterligare full flod igen. Naturen är både märklig och mäktig.
Gråvatten ur, disk utförd och så i väg söderut mot Dublin.
Vi tog ett första stopp vid den underbara Botanic Garden i Dublin. Fritt inträde till en fantastisk park och undersköna växthus i Victoriansk?! stil. I dessa fanns tusental växter och vi blev som oftast mest imponerad av kaktusar och växter med praktfull kutikula!

BG1
BG2
Sedan letade vi efter ett redwood- träd som skulle finnas i den öppna parken. Vi hittade det (trodde vi) och bloggaren fotades tillsammans med det gigantiska trädet. Men det visade sig i efterhand att det var fel träd, det var ett mammutträd. Men stort och vackert var det ocksåp och lite rött i barken.

Redwood ?
Vi fortsatte genom Dublin och ut till hamnen, där vi lunchade, ställde husbilen på en parkering och cyklade in till Dublins centrum. Det tog en kvart ungefär och vi upptäckte att Dublin inte är någon riktig cykelstad. Visserligen finns det cykelbanor, men slutar tvärt och trafiken är ganska hetsig. Dublin är ju i alla fall en miljonstad.
I centrum finns Trinity Collage, bl.a. känt för sina Harry Potter- interiörer. Det märktes eftersom många skolklasser var där. De fick äta lunch i HP- matsalen och det måste ju ha varit kul för ungdomarna.

Trinity_ biblioteket
Sedan cyklade vi in till Temple Bar- området och det är där man ska befinna sig ifall man vill uppleva Dublin. I staden finns inga spektakulära byggnader eller andra turistmål. Det är helt enkelt en härlig atmosfär man får när man besöker den irländska huvudstaden. Ett tips: Flyg hit och strosa runt i Temple Bar- området.

Temple Bar
Tillbaka till hamnen och avfärd med Irish Ferries till Holyhead i Wales. 3,5 timmar tog överfarten och vi anlände kvart över tolv på natten,
Efter vissa besvär hittade vi en parkering och stupadae bums i säng.
I morgon blir det Snowdonia- området.

Inga kommentarer: