onsdag 5 juli 2017

Irland dag 14

Efter mindre morgonbestyr än vanligt åkte vi till Llanberis där alla aktiviteter till Snowdon utgår. Där köper man biljetter till tågen som går upp till toppen. Det var vad vi också skulle göra när vi hade parkerat husbilen på en parkeringsplats där automaterna bara tog gamla engelska pund till många parkerares förtret.

Väl framme vid biljettluckan fick vi reda på att alla biljetter för dagen var slutsålda. Det kallas för att bita i det sura äpplet, vilket vi gjorde, gav upp och åkte vidare genom Snowdonia.

No tickets
Upplevelsen var magisk, bland det vackraste vi upplevt! Och vi har varit på många ställen genom åren. Vädret hjälpte naturligtvis också till.

Magiskt
Det enda som oroade lite var vägarnas bredd. Det var riktigt knixigt när man skulle möta en stor turistbuss.

Aktiviteterna var många. Människor paddlade, promenerade och klättrade. Vi åkte bara igenom det hela och njöt.

Vårt nästa mål var fantasistaden i Portmeiron skapad av arkitekten Clough Williams- Ellis. Allt var roligt och fint där förutom lilleputtåget som var på gränsen till löjligt.

Portmeirion1
Portmeirion2
Sen var det meningen att vi snabbt skulle ta oss till Shrewsbury för en övernattning. M-vägar hägrade men vi hamnade på ”vita” smala vägar i tio mil. Det var gps:ns fel.Vi klättrade upp för Cambrian Mountains och vägarna var jobbiga och krokiga. Det var visserligen vackert, men vi hade liksom tagit ut oss när det gäller det vackra och då blev det mest påtvingat.

Efter ett besök på COOP och mathandling hamnade vi på en fin camping. Vi grillade och käkade och drack gott innan natti- natti.

Inga kommentarer: