söndag 2 juli 2017

Irland dag 11

Trots att vi befann på en obevakad ställplats fungerade sovandet helt OK. Man är ju lite utlämnad när man befinner sig nästan solo på en allmän parkeringsplats. Men oftast går det bra och det gjorde det den här natten också.

Efter frukost åkte vi ännu mera norrut, den här gången så långt norrut man kan komma i Nordirland. Målet var Giant´s Causeway med sina fantastiska stenformationer. En del säger att det är jätten Finn som har fått till det här. Geologer däremot har andra förklaringar. Vi tror mer på geologerna! En härlig upplevelse var det i alla fall. Ett tjugotal pund kostade den.

Giant´s Causeway 1
och 2
Före det hade vi varit in till det närliggande destilleriet Bushmills, trtos att vi visste att det var stängt på söndag f.m.

Bushmills
Sedan blev det Belfast för hela slanten. Vi åkte till en touring park åtta kilometer söder om Belfasts centrum. Den ligger i Dundonald. Vi var lite skeptiska till lokaliteten eftersom vi det senaste halvåret blivit alltmer negativ till allt som har med Donald att göra!!

Det trevliga med platsen var dock att det gick en cykelväg i lummig grönska hela vägen in till stadens centrum. Det kallas för en greenway. Mycket bra.

När vi väl var framme ville vi reda ut hur det står till med de förvecklingar som varit mellan protestanter och katoliker under årens lopp. Det ska ju vara ganska lugnt nu och på kartan fanns något som kallas för peace wall. Det lät ju lovande så vi cyklade dit. Nu visade det sig att den där peace wall var en lång mur som gick igenom hela västa Belfast i syfte att hålla grupperna åtskilda, Konstig ”peace” tyckte vi.

Peace Wall?
Vi kollade även in väggmålningar med politiska budskap som finns över hela Belfast.

Väggmålningar
Annars var staden trevlig med en del bestående av fina och trånga gränder. Där hittade vi en säreget pyntad reataurang där vi åt. Det var första måltiden utanför husbilen på hela semestern!! Fru T var helnöjd, bloggaren mindre nöjd. Hans kossa var en riktigt seg en.

Nöjd :-)
Sedan cyklade vi till husbilen. Mr Beachs förslag om att besöka Van Morrisons barndomshem på Hynford street blev ej av :-( Vi var helt enkelt för trötta. Men i morgon kanske :-)

Inga kommentarer: