torsdag 15 oktober 2020

Bohuslän 2020

 Tisdag 25 augusti

Efter en skön och lugn natt vaknade vi runt 7 och behövde sätta på värmen för det var lite kyligt. Det gick fort över när solen tittade fram och resten av dagen såg vi knappt ett moln.

Via Bengtsfors och Ed tog vi oss mot Grebbestad där vi planerade att börja Västkustturen. Vi svängde in vid Ed och åkte runt den lilla sjön som samhället är byggt kring. Det var ett mycket fint och speciellt ställe, värt att se.

Det blev lite handling vid macken. Eftersom de håller på med att reparera bron vid Tanumshede fick vi åka norrut på en bit på E 6:an och sedan ner igen efter kusten. Vi parkerade på stora torget i Grebbestad (där vi stått förut) och efter lunch promenerade vi på strandpromenaden. Det märktes att turistsäsongen var över. På tillbakavägen köpte vi lite mousserande på systembolaget.




Fast klockan bara var två valde vi att söka oss en camping för att kunna nyttja det fina vädret. Vi åkte genom Fjällbacka till en camping vid klipporna utanför Hamburgsund. Toppenställe! Vi fick en plats längst ut vid vattnet bland båtarna i hamnen. Inga grannar, bara vi:-)

Ut med möblemanget, upp med markisen och i med det mousserade i glasen! This is life!






Sedan vilade vi och läste lite.

Det blev en promenad på området innan vi tog itu med middagsbestyren. Det var så trevligt där vid vattnetdär vi kunde se allehanda båttyper passera. Segelbåtar, små motorbåtar och t.o.m. gamla vikingabåtar.

En flintastek hamnade på grillen och vi kunde sitta ute och äta för vinden hade mojnat. Efter en titt på TV blev det nattinatti på detta lugna ställe. Vi såg nästan solnedgången bakom molnslöjorna.

Inga kommentarer: