torsdag 15 oktober 2020

Bohuslän 2020

 Torsdag 27 aug

Vaknade till sol och halvklart väder. Mot Smögen 9,30. Där parkerade vi vid ICA (som förr) och handlade lite lätt lunchmat till dagens utflykt.

Vi promenerade till Hållöfärjan och sjöbusarna berättade att de skulle avsegla kl 11, så vi satte oss på Smögenbryggan och filosoferade ett tag. Sedan blev vi ett tiotal som åkte i väg. 

Tio minuter senare var vi på den naturintressanta ön Hållö. Där har vi varit förut men nu var vi våghalsigare och gick längre bort på lite riskablare ställen. Det är mycket speciella klippor här. Inte så flacka som vid Ramvikslandet, utan mer bulliga. På ett ställe var det rena rama månlandskapet (där har vi inte varit, dock). Men det känns så. Vi fick oss en rejäl genomkörare i benen. Vi satt ner max en kvart och det var när vi åt upp matsäcken.







Åter tillbaka till Smögen gick vi utefter hela Smögenbryggan, uppför trapporna i bortre änden och tillbaka till husbilen.

Storhandling på ICA, sedan skulle vi till Lysekil. Det är hela 5 mil så det blir drygt :-) Vi visste att det finns 2 ställplatser i stan en var skittråkig och en var fulkl.

Fru T träffade hamnvärden som föreslog Valbodalens gästhamn några kilometer utanför centrum. Ett lyckokast! Stort, lugnt och omringat av klippor vid havet. Klockan fem tog vi ett glas vin och pustade ut. Vädret var toppen.

När vi hade ätit vår tacos-middag bröt solen fram så fantastiskt. Vår kvällspromenad blev något extra. Vi lockades av fiskebodar som klättrade utefter klipporna. Det visade sig att det efter den fantastiska bryggan fanns vad vi uppskattade till bortåt 500 bodar, alla röda med svarta knutar.









Där bryggan slutade tog en strandpromenad som var under konstruktion. Vi beundrade det finna hantverkskunnandet som fanns här i klipplandet. Bräderna var snyggt skurna efter klippväggarna. Dagen var fulländad, godnatt:-)



Inga kommentarer: