torsdag 15 oktober 2020

Bohuslän 2020

 Onsdag 26 augusti

Fru T vaknade vid 7 till ett lätt regn som en timme senare hade tilltagit. Klockan tio hade vi ätit frukost och duschat. Det blev till att diska också. Vi skulle vara utcheckade senast 12. På den här turen behövde vi inte rusa iväg till någonting för vi vet inte vad vi ska rusa efter. Vi tog det som det kom :-)

Avfärd kl 11. Först åkte vi tillbaka någon km till Hamburgsund. Det är ett litet ställe med en liten färja som går över det lilla sundet med hjälp av en kabel.



Sedan åkte vi tillbaka förbi campingen igen och stoppade strax därefter för att klättra upp på en klippa vid Hornbore slottsruin för att titta på utsikten. Den är jättefin åt alla håll. Mest dock ut mot havet.





Nästa anhalt blev Bovallsstrand där vi parkerade vid torget. Vi tog en promenad utefter fiskebodarna och runt bland de fina små vita husen bland klipporna. Mycket pittoreskt men såg att de hade svårt med plats att parkera bilarna på.




En ynka bit söderut ställde vi oss vid en gata vid hamnen i Hunnebostrand och åt lunch. Det är ett större samhälle än de vid tidigare besökt på denna tur. Vi lär oss också att här finns en av Sveriges största gästhamnar. Ja, verkligen!!



Därefter beslutade vi oss att åka över Sotenäskanalen till Ramvikslandets naturreservat. Vilken tur! Därute var det riktigt häftig natur med stora släta klippområden som var lätta att vandra på. Kossor gick omkring där och betade men det var snälla mot oss.







Sedan var det dags att söka efter ett nattläger igen. Det blev båtvarvet i Kungshamn där det fanns en ställplats. Lugnt som vanligt.


Vi tog ner cyklarna för första gången denna tur och planerade att titta till Kungshamns centrum, vilket var lättare sagt än gjort. Vi hade lite olika ideér om läget, både vart vi var och vart vi skulle. Viu fick i alla fall en rejäl cykeltur i samhället innan vi till slut kom rätt. Det var stångt och tyst nästan överallt. Det kändes så märkligt att de flesta människor har återgått till vardagen efter sommaren. Men vi klagade inte på det. Tvärtom i dessa Coronatider.

Därefter blev det pytt i panna på rester som vi samlat på oss. Mums!

En vacker solnedgång trots en del moln.

(Öronvaxet kvar/ fru T)


Inga kommentarer: