onsdag 6 juli 2022

Borås (3) 2022

5 juni 

Vi vaknade till ännu en varm och solig dag. Efter frukost cyklade vi till muséet Abecita pop-art. Det var tre våningar och vi gick tyvärr in den första där en talträngd herre utan att vi visade intresse berättade om muséets tillkomst (som inte hör till Abecita).

På våningen över kom vi rätt och tittade runt en timme på mestadels fotokonst och en mindre del målningar. Tyvärr inte några skulpturer och dylikt. Sådär halvintressant men Olle Ljungströms bilder var udda. Vi fikade, det ingick i biljetten och cyklade vidare till Borås Textilmuseum. Här blev det roligare. Man fick följa modet och textiltillverkningen genom historien då Borås hade en mycket omfattande textilindustri.

Ett skutt senarevar vi i centrala stan som hade mest att erbjuda runt Stadsparken där ån Viskan slingrar sig fram och tillbaka. Riktigt fint. Hungern satte in och det blev och det blev pizza och en stor stark på uteservering.

Sedan tog vi sikte på på den kända Pinocchio-statyn som vi inbillade oss att vi sett förut, men det hade vi inte. Vi trampade runt där och fotade en stund. På tillbakavägen delade vi upp oss. Bloggaren åkte mot Ryavallen eftersom han är så intresserad av idrottsanläggningar och fru T drog till Knalleland. Det var ett delvis förfallet område helt befriat från charm och annat än de vanliga butiker som finns överallt.


Textilmuseum

Det blev grillning igen till kvällen innan John Blund kom på besök.

Inga kommentarer: