torsdag 7 juli 2022

Värmdö Söderköping (5) 2022

 Midsommarafton 24 juni

Vi hade velat en del angående var vi skull tillbringa sista natten nu när det var midsommar. Först planen var att besöka Julita gård men vi tyckte det var synd att stanna pp en vanlig parkering så vi tog i stället sikte på Sundbyholms slott för att få vara vid vattnet. Det visade sig vara en tanke vi delade med många andra. Vi fick i sista stund en dubbelplats och sedan fylldes parkeringen på till sista plats och fortsatte på så på minsta lilla fria yta på området.

Vi visste att midsommar skulle firas på något sätt och framåt två drog det igång. Folkdansarna spelade och dansade och fortsatte sen att leda dansen kring midsommarstången som var hög och restes under jubel. Vi skrattade gott åt fest firarnas försök att dansa lika fort som spelmännen spelade. Men de gjorde en bra insats i det mycket varma vädret. Badplatsen intill var fylld med badande och flesta (flera hundra) hade med sig picknick som de njöt av långt in på kvällen.




Vi åt vår sedvanliga sillunch och blev som vanligt lite trötta och fick vila middag. Festligheterna  fortsatte även efter det att vi hade krypit till kojs. Men inget störde, det var lugnt och trevligt.

PS. Till kvällsmat åt vi bara jordgubbar med ost, vi har lärt oss att sillen mättar länge:-)

 

Inga kommentarer: