torsdag 7 juli 2022

Värmdö- Söderköping (4) 2022

 23 juni

Efter frukost, ihopplock och utcheckning körde vi hela vägen ut till sista anhalten på denna den största ön som är omgiven av massor av småöar. Tyrislöt heter det lilla samhället som till stor del består av campingen som sträcker sig från ena sidan av udden där det finns en badplats, till den andra där båthamnen ligger. Allt är fint och välordnat med pedantiskt klippta gräsmattor liksom överallt i Sankt Annas skärgård. Men vi var överens om att vårt nattläger var lite trevligare. Vi köpte glass i den lilla lanthandeln och körde vidare mot inlandet efter en titt på Sankt Annas kyrka.

Vi höll alla tummar för att vi skulle få plats på den stora ställplatsen i Söderköping. Vi anade att det var en välbesökt stad i midsommartider. Och mycket riktigt var det nästintill fullt men vi fick en plats alldeles nedanför kanalen. Ja, det låter nog konstigt med nedanför, men vi hade faktiskt vattnet på en nivå över oss.








Efter lunch gick vi på promenad genom centrum. Det var lugnt och fint med kullerstensgator och många fina hus. Vi tittade in i en öppen trädgård och där var det så vindstilla att vi kände av hettan som bara tilltog.

Tillbaka till ställplatsen för vila och efter middagen tog vi cyklarna till Tegelbrukets sluss en knapp kilometer nedströms. Sedan uppåt igen förbi hamnområdet där det var full aktivitet och ännu en bit fram till norra infarten där trafiken in till stan var så intensiv att vi knappt kom över vägen. Midsommartrafik förstås. Vi somnade gott när kvällen svalnade. Allt blev tyst och stilla.






Inga kommentarer: