torsdag 7 juli 2022

Värmdö- Söderköping (3) 2022

 22 juni

Efter en tyst natt började måsarna skria och alla arbetsfordon som fanns i hamnen skulle ut på jobb. Det lät mycket och de körde väldigt fort. Sedan tystnade det och vi lämnade Trosa och började färden över Kolmårdsskogen till färjan över Bråviken. Efter en kvarts väntan på den var vi på Vikbolandet som består av rediga odlingsytor åt alla håll. Det är ett öppet och vackert landskap. Och behagligt att köra på fina vägar.

Vi tog sikte på Mem som ät första sluss in från Östersjön på Göta kanal. Båttrafiken hade inte riktigt kommit igång än men vi hade tur och fick se en nybörjare slussa för första gången. Allt gick bra! Området vid slussen var fint och välordnat men att de bar har fyra ställplatser känns lite snålt.






Stegeborg

25 minuter senare var det dag för färja 2 mellan Norrkrog och Stegeborg som tog oss över vilken Slätbaken. Allt fungerade bra och efter ytterligare en halvtimme rullade vi in på campingen där vi hoppades kunna övernatta. Vi blev verkligen inte besvikna på Källbuktens camping ute i Sankt Annas skärgård. Stora och bra platser på en luftig och lugn camping vid en mysig strand. Det blev grillning av fläsk och en promenad runt området som var mycket större än vi först kunde ana.

Zzzz....

Inga kommentarer: