onsdag 6 juli 2022

Enköping- Uppsala (Valborg 2022)

 30 april

Åter dags för Valborg i Uppsala efter två års pandemiuppehåll. Vi tog en sväng mot Enköpingshållet först. Stannade till på en del loppisar och tittade på traktens hällristningar som heter Stora Rickebyhällen. De var fina och lätta att stanna vid intill vägen.

Sedan var det dags för Hjälstavikens naturreservat där vi valde parkeringen vid Stora parnassen. Det blev en jättetrevlig promenad på den långa spången där man ibland var omringad av vass och allehanda fåglar som skränade och flög över våra huvuden. Vid slutet gick vi upp på det lilla Kvarnberget där vi fick fin utsikt över hela den grunda sjön. På tillbakavägen tittade vi till gömslet och gick igenom lövskogshagen som en gång i tiden hörde till Ekolsunds slott.







Efter husbilslunch åkte vi vidare till Uppsala där vi valde att övernatta på parkeringen viv Blåsenshus.

Så småningom anslöt Minna och Mathias med barn i sin nya husbil (Plåtis). Till kvällen mötte vi upp Zanna med barn på stan (de bodde på hotell) för att käka tillsammans på Interpool. Som vanligt tyckte vi att notan på 600 spänn för fish and chips med en öl inte var värt pengarna. Vad äter folk normalt som tycker restaurangmat är toppen !? Men vi hade trevligt :-)

Natten blev lugn och morgonen därpå (Valborg) var vi på väg till forsränningen i god tid. Trodde vi! Det var så packat med folk att vi aldrig sett på maken Omöjligt att se något. Vi delade på oss efter en stund och när vi gått ner till målgången vid sista bron fick vi se en del farkoster som tippade omkull i forsen. Fru T och jag satsade på lunch på stan trots farhågorna. Det blev buffé på Kinakrog. Inte heller billigt men mycket mera prisvärt än gårdagens.

Sedan blev det vila i husbilen och en liten grillning till kvällen innan vi som vanligt avslutade vid Gunillaklockan som var lika traditionell som vanligt men med större publik.

Apropå mycket publik så var vi ju också med vid Carolinabacken under dagen och lyssnade på OD och rektorstal bland 80 000!! andra. Rekord! Ja man förstod att folk längtade ut efter all karantän.



Efter grillning på kvällen somnade vi gott singburqvist_platis (M&M:s Instagramnamn) hade då rest vidare.

På morgonen åkte vi till Bauhaus och köpte matta till källaren som vi lyckligtvis fick in i husbilen. Sedan åkte vi hem.

Inga kommentarer: