söndag 7 december 2008

Det lackar mot jul

Och utan att jag har förstått hur det har gått till så pratar alla om var alla ska fira jul. Alldeles nyss ställdes husbilen in för vinterförvaring. Om drygt tre månader ska den ut på vägarna igen. Glädjande och overkligt på något vis. Vart tar tiden vägen?

Vad är tid och hur ska man förhålla sig till den? Följer vi med i dess lopp som på en timmerflotta nedför en flod eller befinner vi oss som Augustinus i vila medan tiden passerar genom honom (oss)?

En sak är säker, för att vara något som ibland går med snigelfart så går den väldans fort. Denna höst är ett bra exempel. Fel, alla årstider är ett bra exempel. Vardagarnas antal är alltid desamma, men räcker sällan till. Fredag kväll dyker upp med blixtens hastighet och blir till söndag kväll med vittring på måndag morgon med startblocken redo för en vanligtvis fullspäckad arbetsvecka.

Vad gör man en helg och varför? Den här helgen till exempel:

Kommunens julfest på Folkets Hus?
För att äta god mat och se en del arbetskamrater dansa i stället för att diskutera IT-frågor. Testa om foxtrotstegen sitter som dom ska och att svettporerna inte har talkat igen så här på ålderns höst. Släntra hem i sakta mak genom bruksnatten.

Bada på Parkbadet med 3-årigt barnbarn?
För att påminna sig om hur det var när man själv hade barnen små och var på det gamla nedbrunna badhuset. Få smaska i sig en hel bägare mjukglass med strössel utan att känna något samvetskval. (Man gör det ju för att barnbarnet vill det). Se glädjen och tilliten i tre-åringens ansikte. Få åka hem till dukat bord och bjuda det lilla barnet på Korv Stroganoff och ris och leka litet kurragömma.

Titta på Dansbandskampen på TV?
Ibland måste man få göra saker som man egentligen skäms över.

Läsa Pedagogiska magasinet och Skolportens magasin 360?
Det är så intressant att se att Lärarförbundets tidskrift för utbildning med en viss envishet hävdar att den ”flumskola” vi har nu har vissa fördelar. En debattör påstår att Sverige behöver en modern utbildningspolitik som grundar sig på forskning och beprövad erfarenhet, inte på personliga minnen från den egna skoltiden. Är det möjligtvis en passning till utbildningsministern?
Och för att få veta att nu ska vi tillbaka till undervisningen, fast nu på ett nytt sätt!

Att sitta med sin Gibson och fila på ett tiotal jazzlåtar?
Det gäller att veta vad och hur man gör eftersom det nya bandet har 3-4 spelningar inbokade i början på nästa år.

Att ha Tiina omkring sig hela helgen?
För att utan henne skulle livet vara så ofantligt mycket tråkigare.

Monday, Monday….

Inga kommentarer: