onsdag 25 december 2013

Julafton på Teneriffa

Efter trevlig danföredopparedansamvaro i Skutskär var det bara att bita i det sura äpplet kl. 3.00 julaftonsmorgonen. Dags att vakna eftersom flyget till Teneriffa gick kl. 8.

Bilfärden till Arlanda gick som den skulle även om vädret minst sagt var bedrövligt. 2 plusgrader och ihållande regn. På parkeringsplatsen Alfa träffade vi en av Fru T:s bröder och fru som fått samma utsökta idé som vi.

Flygplanet från Thomas Cook var det största som vi någonsin flugit med. 390 resenärer och det var fullt till sista plats. Man undrar hur dessa kolosser kommer upp i skyn. Men det gjorde det och sex timmar senare landade på Teneriffa. Inflygningen var magnifik i solskenet. Vi såg Teide hela tiden, för dagen vit på toppen efter stormarna för fjorton dagar sedan.

Av det dåliga vädret såg vi inget. Värmen och solskenet förvånade som vanligt när man lämnar ett kallt och blött Sverige och hux flux befinner sig i sommarvärme bara genom att resa några timmar.
Vings bussar tog och till olika hotell och vi fick kliva av först eftersom vårt hotell Oasis Mango ligger ganska högt i Los Christianos. Boendet är en juste lägenhet med fri sikt ner mot Atlanten. På dess balkong skrivs nu dessa rader.
Vi gick och handlade och åt litet mellanmål, hoppade i poolen, fixade till oss och knallade ner på stan. Det blev en varm och skön promenad längs Playa de los Cristanos och Playa de las Vistas. Det enda som påminde om att det var julafton var några försäljare som ville att vi skulle köpa tomteluvor som blinkade. Vi avböjde vänligt men bestämt.
Berömda sandslott
Efter några timmars trevligt spankulerande hamnade vi på en restaurang vid Playa de los Cristanos. Vi inmundigade en väl tilltagen köttbit, en flaska rödvin och lite glass innan vi klättrade tillbaka upp till  Oasis Mango.
Mums!
 Där somnade vi ovaggade efter en händelserik julafton utan skinka och lutfisk.

Inga kommentarer: