lördag 28 december 2013

Teneriffa 4

När vi vaknade såg vi att vi skulle få vår första molniga dag. Värmen var det inget fel på och att solen lyste med sin frånvaro gjorde inget eftersom vi hade planerat en busstur (lokal) till huvudstaden Santa Cruz. 

Efter en viss kökalabalik (är det bara svenskar som bildar köer i världen?) begav vi oss iväg. Huvudstaden ligger cirka sex mil norrut och bussturen gick bra på en fin motorväg längs med havet. Naturen är ganska bergig och marken lava- och grusaktig. Träd finns knappt, däremot mycket buskar och kaktusar. 

Santa Cruz visade sig vara en ganska stor stad. Den hade en kolonial charm och det var befriande att se riktiga kanarier och inte bara turister. Plötsligt blev vädret fantastiskt, solen visade sig och temperaturen steg uppåt 25 grader. Vi hade hört att det skulle vara kallare ju längre norrut man kom på Teneriffa men så var inte fallet denna dag.

Santa Cruz

Vi strosade omkring några timmar och åt grillad kyckling på en uteservering. Nere vid hamnen såg vi många färjor som förmodligen transporterat över de relativt många husbilar som vi ser här på Teneriffa. Vi ska ta reda på varifrån färjorna utgår ifrån. 

Vid hamnen

När vi skulle hem var det många som skulle med den lokala bussen (110) igen men den här gången hade man faktiskt bildat en kö som höll hela tiden. 

Efter utflykten blev det klättring upp till Oasis Mango igen och en pasta och litet vin på balkongen innan fru T gjorde en tidig kväll och jag själv inte kunde sluta läsa Keplers Sandmannen. 

I morgon blir det mera lokalbuss. Mascka är inplanerad.

Inga kommentarer: