fredag 27 december 2013

Teneriffa 3

Vi trodde att vi skulle hitta en genväg till Montana Guaza genom att gå längs med bergskammen från vårt hotell. Men där drog vi en nitlott. Efter att ha stapplat omkring i ett område utan riktiga stigar hamnade vi till sist där alla turistande bergsklättrare börjar sin klättring. 

Klättringen var medelsvår även om stigarna innehöll en massa oregelbundna stenar som gjorde att man var tvungen att vara på sin vakt hela tiden. Det tog någon timme ta sig upp och belöningen var en härlig utsikt över Los Cristianos med omnejder. Man såg t.o.m. den snötäckta toppen på Teide.
 
Montana Guaza och Teide i bakgrunden
Klättringen ner gick bra. Med litet ont i benen och med svullna händer traskade vi sedan förbi en husbilsparkering (de finns överallt) innan vi satte oss på en engelsk sylta och drack en immig öl var. Vilken belöning! Engelsmännen på syltan pratade en sådan bred dialekt att vi inte förstod ett ord.
 
Belöning!
Sedan stapplade vi upp till Oasis Mango igen och vilade oss igenom eftermiddagen. Vädret var stabilt runt 23- 24 grader och sol hela dagen.

Det märkliga var att värmen höll i sig hela kvällen när vi gjorde en ansats att ta oss till Playa de las Americas till fots. Vi gick på den västra sidan av Montana Chayofita, men lyckades inte utan hamnade återigen på Playa de las Vistas. Det är verkligen långt till Americas. Vi får göra ett försök senare i veckan med hjälp av en taxi. 

På hemväg åt vi en bit och klättrade för andra gången denna dag upp till vårt hotell. 

Fru T somnade direkt medan jag kämpade med min ischiasnerv.

 

Inga kommentarer: